donderdag 26 april 2012

3 redenen in kleuren en geuren om te genieten van fruit op het werk

Nu ik net een lekkere sinaasappel achter de kiezen heb, viel mijn oog op dit artikel met het goede nieuws dat fruit op de werkplek voortaan fiscaal interessant zal worden voor de werkgever.  Daar ben ik heel blij mee!  Onze smaakzin is één van onze 5 zintuigen - waarom zouden we die tijdens het werk niet verwennen op een gezonde manier?

Naast de gezondheidsredenen zijn er nog 3 redenen in kleuren en geuren waarom fruit op de werkplek een goed idee is.
1. Fruit is een heel laagdrempelige manier om de natuur letterlijk op kantoor binnen te brengen.
 In mijn workshops heb ik het steevast over de wetenschappelijk bewezen positieve effecten van natuurelementen op de werkplek.  Sommigen vinden dat levende bloemen en planten teveel onderhoud vragen, en tegelijk vinden ze kunstplanten ook maar niets.  Maar zo'n grote schaal vol heerlijk fruit kan net zo inspirerend en natuurlijk zijn als een grote gevulde bloempot!
2.  Een fruit met verschillende stukken fruit oogt kleurrijk en gevarieerd.  Vers fruit kent heel aansprekende, smakelijke en uitnodigende kleuren: van rode blozende appeltjes, over vrolijke oranje mandarijntjes tot het zonnige geel van bananen: elke fruitsoort, elke variëteit draagt bij tot een mooi kleurenpalet waar je alleen maar gelukkiger en gezonder van kunt worden.
3.  Vers fruit ruikt heerlijk.  Niet voor niets wordt de geur van groene appels aan sommige shampoos toegevoegd, of ruiken vieze medicijnen naar aarbeien of banaan.  De heerlijke geur van vers, rijp fruit nodigt ons uit om er in te bijten, al duizenden jaren lang!  Op kantoor kan die schaal vol met appels een welgekomen afwisseling vormen met de suffige kantoorgeur.  Laat het fruit dan ook niet overrijp worden want dan heeft het het omgekeerde effect: we worden absoluut niet aangetrokken door de geur van een rotte, beschimmelde peer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten