maandag 23 april 2012

3 manieren om welriekend rijk te worden


Je kent allicht de uitdrukking “stinkend rijk zijn”.  Een (niet-bevestigde) hypothese luidt dat dit komt uit de tijd dat enkel wie voldoende geld had, zich in de kerk of zeer dicht bij het altaar kon laten begraven.  Daardoor zou het toen niet fris geroken hebben in de kerken.  Intussen blijkt “stinkend” informeel als “heel erg” gebruikt te worden (cfr prof Gert Buelens, UGent).
 
Niettemin: er zijn wel wat manieren waarop je geur en geld met elkaar kan verbinden.  Ik deel met jou graag 3 tips hoe je zelf je inkomen positief kan beïnvloeden door met de juiste geurtjes te werken.
 
1. Om geld te verdienen moet je gefocust, geconcentreerd zijn.  Wie zich niet laat afleiden en doorwerkt, zal opdrachten sneller en juister afwerken en ook minder fouten moeten rechtzetten.  Ik stel bij mezelf vast er momenten zijn waarop dingen als te vaak mijn mailbox checken, een vogel op de vensterbank, een leuk of iets minder leuk vooruitzicht, me behoorlijk uit mijn concentratie kunnen halen.  Om je extra te helpen om die focus op je opdracht te houden, kan een frisse citrusgeur zoals die van citroen zeer goed helpen.  Het is in verschillende onderzoeken aangetoond dat er daardoor meer productiviteit komt, maar ook minder tikfouten en meer netheid.


2. Een ijzersterke gezondheid helpt je productiviteit omhoog.  Een simpele verkoudheid kan je energie al flink omlaag brengen.  In periodes waarbij je merkt dat je eigen weerstand niet al te best is, of waarbij je omringd wordt door sniffende, snotterende mensen, kan je met de juiste etherische olies de lucht zuiveren.  Er zijn in de aromatherapie heel wat etherische olies waarvan geweten is dat ze de lucht echt kunnen zuiveren van virussen en bacteriën.  Tijm is bijvoorbeeld gekend, en ook Eucalyptus radiata helpt de luchtwegen.  Deze en andere olies worden vaak in een synergie verwerkt, waarbij verschillende etherische olies samen een prettig, fijn én gezond effect hebben (zoals bijvoorbeeld Pranaforce van Pranarom of Hysop synergie van Sjankara).


3. Los van het positieve effect op je gezondheid, zal je met meer plezier en motivatie werken als je werkplek lekker ruikt.  Daarvoor hoef je geen producten uit de aromatherapie te gebruiken (al kan je dat natuurlijk wel!) maar zorg je voor een aangenaam geurtje dat jou telkens als je op je werkplek komt een happy gevoel geeft.  Kies hierbij wel voor professionele toestellen (dus geen spuitbus of geurkaars…) met een evenwichtige geur.  Hou daarbij ook rekening met de voorkeur van collega’s als je dicht bij elkaar werkt: de impact van een geur stopt niet aan jouw bureau!  Het gamma geuren verschilt van leverancier tot leverancier dus ruiken en genieten is de boodschap.   
Ik wens je alvast veel succes!

P.S. Ook de juiste kleur op je werkplek kan je helpen om meer succes te hebben. Schrijf je nu in voor de namiddagworkshop "Kleur je werkplek" op 25 mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten