dinsdag 29 mei 2012

3 plaatsen waar je een prettige geur zeker moet toepassen.

Ik hoor soms van deelnemers aan mijn workshops dat ze het niet zien zitten om 'iets' met geur te doen in hun gebouw omdat ze er het budget niet voor hebben.  Als je natuurlijk een heel gebouw van kop tot teen in een geur wil hullen (en dan ook wil dat elk plekje zijn eigen geurtje heeft) dan zal je wat dieper in de buidel moeten tasten.
Toch zijn er manieren om heel efficiënt geur in te zetten op plekken waar dit een maximale impact heeft met een minimaal budget.
Het gaat hem dan vooral om het goed kiezen van de plaats waar je dat gaat doen.
Hieronder mijn top 3 van de plaatsen waar je met maximaal effect geur kan gebruiken, of je nu een school, een woonzorgcentrum, een administratie of een commerciële organisatie bent.

1. het onthaal: een fijne geur is de beste welkom die je je bezoekers en klanten kan geven.  De geur hoort hier subtiel te zijn, het is niet de bedoeling je publiek in een coma te brengen.



2. de wachtkamer, de wachtzaal, ...: wachten doet niemand graag.  Tijdens het wachten heb je bovendien de gelegenheid om de ruimte helemaal in je op te nemen.  De goede (of minder goede...) indruk die een bezoeker aan het onthaal kreeg, zal hier bevestigd worden.  Een fijne geur zal niet enkel het wachten prettiger maken (dus minder gefrustreerde klanten en bezoekers...) maar zal ook de indruk die je als organisatie probeert te maken positief beïnvloeden.

3. de toiletten: door hier met subtiele en kwaliteitsgeuren te werken, en dus niet om het even welke spuitbus neer te zetten, zorg je ervoor dat de positieve indruk die je wil maken bestendigd wordt.  Aan de uitstraling en het onderhoud van het sanitair kun je meestal zien hoeveel zorg er in het bedrijf in het algemeen aan projecten besteed wordt.  Dit is een héél goeie barometer (die ook in restaurants geldig is trouwens).  Bovendien zal een toilet dat aangenaam ruikt ook netter achtergelaten worden door de gebruikers, sociaal bewijs heet zo iets...

Als je op deze 3 plaatsen bewust een prettige geur verspreid zal je de goede indruk die je als organisatie probeert te maken extra kracht bijzetten.  Bovendien kan je in deze ruimtes zelfs al met een beperkt budget iets fijne realiseren...

P.S. Benieuwd naar enkele geuren en geurverspreiders?  Kijk in de webshop van Meer kleur en geur...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten